perjantai 28. maaliskuuta 2014

Santeri järjestää yllätyksiä

Santeri on kekseliäs, tavallinen 6-7 –vuotias pikkupoika.  Ensimmäisessä kirjassa Santeri ei saakaan karkkipäivän karkkeja vaan pussillisen ilmapalloja. Yksi palloista tuo Santerille yllätyksen, sillä kun siihen puhaltaa, se kasvaa ja kasvaa, kunnes siinä on ilmaa niin paljon, että Santeri nousee ilmapallon mukana ilmaan. Ensin Santeri on kauhuissaan, mutta päättääkin katsella maisemia, kun kerrankin on yläilmoissa. Ja niin seikkailu alkaa: Santeri näkee matkallaan lokin, kirkontornin tuuliviirikukon, koulun, kaupan ja lopulta meren. Onneksi tuuli kääntyy  kotia kohti juuri sopivasti silloin, kun Santerin kädet alkavat väsyä. Mutta uskovatko isä ja äiti taikailmapalloon? Miten mahtaa käydä, kun isä puhaltaa siihen?

Toisessa kirjassa kesähelteen aikaan Santeri rakentaa mehukioskin. Kuumana kesäpäivänä ihmiset tarvitsevat virkistävää juomaa ja sitä saa nyt ostaa Santerin mehubaarista. Mehubaarista tulee hetkessä niin suosittu, että ensin isä jää pois töistä auttamaan Santeria ja pian on äidinkin jäätävä auttamaan. Mutta pian ollaan liemessä: mehubaarin suosio yllättää kaikki. Santerin kotitalon ulkopuolella on valtava liikenneruuhka, Santeriakin alkaa harmittaa, ettei ehdi muuta kuin myydä mehua ja mehubaarissa aikaansaviettäviä ihmisiä aletaan kaivata työpaikoillaan. Miten tästä pulmasta selvitään?

Kirjat ovat mainioita ääneenluettaviksi ja kuvissa riittää paljon tutkittavaa. Harmi, että näitä on vain nämä kaksi kirjaa. Mielelläni lukisin muitakin!

L. G. Nilsson
Santeri ja maailman suurin ilmapallo
Santeri ja maailman mahtavin mehubaari

kuv. Cecilia Johansson, suom. Terhi Leskinen

Mäkelä 2009


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti