perjantai 28. maaliskuuta 2014

Miltä apinan äiti näyttää

Yksi ehdoton hauskojen kuvakirjojen tekijä on Julia Donaldson. Nyt juuri on ilmestynyt uusi mahtava kirja Apinan arvoitus. Siinäkin (kuten monissa muissakin Donaldsonin kirjoissa) on Axel Schefflerin kuvitus ja kirja on runomuotoinen (suomennos Raija Rintamäki).
Kirjan tapahtumat sijoittuvat viidakkoon ja siinä pikkuapina on kadottanut äitinsä. Perhonen tarjoutuu auttamaan etsimisessä ja kyselee, miltä äiti näyttää. Mutta löytäminen ei olekaan ihan helppoa: kun apina kertoo, että "äiti on suuri, hän sylini täyttää", perhonen vie apinan norsun luo. Vihje vihjeeltä kuitenkin mennään eteenpäin ja vihdoin oikeanlainen äiti löytyy.
Aada piti kovasti tästä kirjasta. Ensimmäinen lukukerta jo sai Aadan hihittämään ja sittenhän tätä luettiin monta kertaa. Kirja sopii hyvin myös luettavaksi vaikkapa satutuokiossa, sillä tämän "lukemiseen" voi pienikin lapsi helposti osallistua. Kuvat ovat isoja ja näyttäviä ja lapsista on aina hauska arvata, minkälainen äiti milloinkin sivua kääntämällä paljastuu.

Julia Donaldson
Apinan arvoitus
kuvat: Axel Scheffler
Mäkelä 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti