torstai 19. lokakuuta 2017

Oravia ja Ihmetorneja - lukuhetki 5 -vuotiaan kanssa

Pojanpoikamme Eero oli meillä yökylässä. Päivän touhujen jälkeen poika oli vähän kuumeinen ja väsähtänyt ja niinpä oli hyvä hetki pitkän pitkälle satutuokiolle. Iso kasa kirjoja kerättiin ja ensiksi luettiin kirjastosta lainattu ihan uusi kirja, "Minun, sanoi orava" (kirjoittanut Rachel Bright, kuvittanut Jim Field ja suomentanut Katariina Kallio, kustantanut Mäkelä 2017). Teksti on runomuotoinen, mutta helppo lukea ääneen ja kuvitus on hieno, värikäs ja ilmeikäs. Kirja kertoo tarinan huolettomasta Oili Oravasta, joka ei ole kesän aikana kerännyt talvivarastoja niin kuin muut eläimet ja herää nyt liian myöhään huomaamaan, ettei metsässä ole enää syötävää. Onnekseen Oili kuitenkin huomaa viimeisen männynkävyn oksan mutkassa ja lähtee kiireesti sitä hakemaan. Mutta siitä alkaakin aikamoinen seikkailu, sillä samaa käpyä havittelee myös Sadan Kävyn Sakari, jolla on talvivarastoa yllin kyllin. Aikamoinen kilpajuoksu alkaa - ja kuka sitten voittaa. Tämä kirja kestää enemmän kuin yhden lukemiskerran, tarina kertoo paitsi ahneudesta, myös ystävyydestä ja yhteistyöstä ja kuvissa riittää katselemista: ihana syksyinen metsä, vuolas virta ja oravien ilmeikkyys
ilahduttavat katselijaa.

Pirkko Vainion kuvakirja Ihmetorni (ilmestynyt v. 1997) on viime aikoina kiinnostanut Eeroa kovasti. Sen hän aina ottaa kirjakorista, vaikka vaihtoehtoja meillä kyllä riittää. Kirjassa on jotakin merkillistä, josta Eero pitää, johtuisiko kenties siitä, että Eero on itsekin rakentelija. Ihmetorni on nimittäin erään arkkitehdin jätemateriaalista kyhäämä korkea rakennelma autiolla saarella. Erään myrskyisen yön jälkeen torni kuitenkin kaatuu niin, että siitä tuleekin silta ja lasten leikkipaikka. Yksinäinen arkkitehti saa lapsista itselleen ystäviä. Ihmetornin kuvitus on kaunis, erityisesti meri ja auringonnousu ja yöllinen taivas ovat upeita.
tässä Reino meloo kohti saarta Skissi-kissan kanssa

yksinäinen Reino ihailee maisemaa ja kaipaa juttukaveria
Näiden kirjojen lisäksi luimme Vallaton vauva tulee kotiin, Pikku toukka paksulainen, pari Maisa-kirjaa ja pari autokirjaa ja Veera ja menopelit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti