tiistai 27. elokuuta 2019

Mahtavan Millin mahtava seikkailu

Mahtava Milli, kirj. ja kuv. Melissa Castrillon, suom. Raija Rintamäki. Kustantanut Mäkelä 2019.


Englantilaisen, palkitun kuvittajan Melissa Castrillonin kirja Mahtava Milli vie lukijan hurjaan, värikkääseen seikkailuun, jossa Milli joutuu tekemään melkein ylivoimaisia urotekoja.
Milli ja hänen neljä pientä mutta mahtavaa tätiään ovat pienen pieniä ja asuvat pikkuriikkisessä talossa puutarhan perällä. Iltaisin ennen nukkumaanmenoa tädit kertovat huimista seikkailuistaan ja uroteoistaan. Yhtenä iltana Milli ei saa unta, sillä häntä harmittaa se, että hän on niin pieni ettei  pääse koskaan tekemään urotöitä.
Mutta juuri silloin paikalle lentää pöllö ja nappaa Millin mukaansa. Pöllö vie Millin puutarhaan ja pyytää Milliä pelastamaan eläimet pulasta. Puutarhassa nimittäin liikkuu hurja hirviö, joka on saanut monenlaista pahaa aikaan. Koko yö Millillä menee selvitellessään hirviön aiheuttamia sotkuja. Niitä riittää: kanin poikaset pitää etsiä, hiiren häntä on mennyt solmuun, koppakuoriainen on kaatunut selälleen jne. Milliä alkaa jo suututtaa mokomakin hirviö, mutta mitä nyt? Apua, paikalle hiipii hurja hirviö! Mitä kummaa, sehän onkin kissa.

Eihän kissassa muuten mitään pelättävää ja vaaraa olisi, mutta kun Milli on tosiaan ihan pieni, hiiren kokoinen. Pienen takaa-ajon jälkeen Milli onneksi kuitenkin löytää keinon, kuinka kissa kesytetään. Ja niin Milli saa illalla kertoa tädeilleen oman mahtitarinansa.

Mukava seikkailu - pienikin voi olla rohkea, jos vain antautuu mukaan! Kirjan kuvitus on todellakin täynnä värejä : vihreää, oranssia, lilaa, pinkkiä - niin kuin kuuluukin olla värikkäässä puutarhassa. Kustannus Mäkelä tuo meille lastenkirjojen lukijoille ja ystäville monta hienoa käännöskuvakirjaa vuosittain. Pienen moitteen voisin antaa siitä, että liian paljon ilmestyy runokuvakirjoja. Niillä tietysti on paikkansa, mutta enemmän arvostan tämän Millin tapaisia seikkailukirjoja, joista riittää iloa usemmaksi lukukerraksi. Runsas kuvitus tarjoaa myös paljon iloa lapsen silmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti