maanantai 26. elokuuta 2019

Alma ja mörköpelko

Satu Kettunen: Mörköjuhlat. Tammi 2019.

Alman perhe on juuri muuttanut uuteen kotiin. Ystävät jäävät vanhaan paikkaan ja Almasta uusi koti tuntuu oudolta, "talo narahteli ja murisi" eikä naapureitakaan ole lähellä. Pahinta kuitenkin on se, että Almasta tuntuu, että joku katselee ja seuraa häntä. Talossa on siis ihan varmasti mörköjä!
Alma on ihan varma, että joku seuraa häntä Äiti neuvoo Almaa tömistämään jalkoja ja karjaisemaan, jos tulee pelottava paikka. Isä taas antaa Alman käteen näkymättömiä taikakiviä. Kun taikakivillä heittää mörköjä, ne poksahtavat ja haihtuvat savuna ilmaan. Mutta eivät nämä konstit auta!
Alma kuitenkin keksii keinon: hän järjestää möröille juhlat. Hän suunnittelee juhlamenuun, ohjelman, soittolistan ja kutsut ja tietenkin juhlavaatteet. Miten juhlat onnistuvat? Saako Alma möröistä uusia ystäviä?

Tämä kirja on toinen Satu Kettusen kuvakirja. Värikäs, paljon yksityiskohtia sisältävä kuvitus on toteutettu kollaasitekniikalla. Teksti  on mukavaa luettavaa, ääneenkin ja kekseliäästi selvitetään Alman mörköpelko.

Alman uudessa kodissa liikkuu hurjia mörköjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti