keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Aada ja muurahaiset

Kyllä kirjoista on monenlaista hyötyä! Tämä tuli jälleen kerran todistetuksi, kun Aadan muurahaispelko katosi oheisen kuvan avulla. Aadan kodin saunaan ilmestyi alkukeväästä muurahaisia. Ensin äitinsäkään ei ymmärtänyt, miksi Aada pelkää ja itkee saunan pesuhuoneessa: "muuna, muuna!", kunnes oivalsi, että tyttö pelkää muurahaisia. Jopa kylpyyn meno oli yhtä tuskaa ja itkua.
Kun Aada sitten tuli mamman ja vaarin luo kylään, katselimme yhdessä tätä mainiota Jukka Itkosen runokirjaa Krokotiili hikoaa ja muita eläinrunoja, jossa on mahtavat Matti Pikkujämsän kuvat. Sitten, muistamatta Aadan murkkupelkoa avasin tämän sivun 23, jossa on runo Termiitin pesä. Ensin kauhistuin, tuleeko tästä nyt kauhea parku, mutta ei! Kerroin, että tässä on muurahaisia ja luin tämän pienen runon:

"Se ei koskaan
asunnossaan
ihan yksin jää.
Termiitillä, juuri sillä
on ainakin tuhat ystävää."

Aada silitteli kuvaa ja toisteli: "muuna, muuna" ja halusi aina uudelleen katsoa tätä sivua.
Ja siihen loppui Aadan muurahaispelko. Annoin kirjan Aadalle mukaan kotiin, vaikka itsekin kyllä pitäisin sen omassa hyllyssäni. Ehkäpä kuitenkin siitä on Aadalle enemmän iloa ja hyötyä. Kuulin, että kirjaa on luettu kotona ja muurahaiskuva kiinnostaa edelleenkin. Kiitos siis, Matti Pikkujämsä hienosta kuvasta!

Toinen mukava, ötököistä kertova kuva- ja laulukirja (ja cd-levy) on Pikku Papun laulut. Siinä on Liisa Kallion kuvat ja runot, joihin sävelen on tehnyt Soili Perkiö. Sitäkin katselimme yhdessä samalla lauluja kuunnellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti