tiistai 2. huhtikuuta 2013

Lukisitko isi nämä kirjat?


Jukka Laukkasen ja Vesa Löhösen neliosainen Pietu-sarja on mainio isien ja poikien yhteisiin lukuhetkiin. Pietu jaYtte-Mytte ovat parhaat kaverit ja he ovat ihan tavallisia pikkupoikia. Pietun iskä tuo poikien touhuihin vauhtia ja vaarallisia tilanteita milloin Tarzanina, milloin mäkiauton ratissa.

Kirjassa Pietu ja iskän ihmekänny ollaan ajan hermolla: iskä on ostanut itselleen uuden superhienon kännykän, jolla ”voi surffata, mesettää, tsättäillä ja siinä on myös piljoonan pikselin pokkulapakkula. Niin, ja purkinavaaja on myös ja kenkälusikka, jakopäänhihnan kiristin ja pesukoneeseen kadonneiden sukkien gee-pee-är-äs-yx-vee”. Kun Ytte-Mytte ehdottaa illan leikiksi lamppuskaa, iskäkin innostuu lähtemään mukaan, sillä ”ajatus lamppuskasta tai mistä tahansa muusta kuin puhelimen käyttöohjekirjojen lukemisesta kuulosti sillä hetkellä oikein hyvältä”.

Mutta, kuten tavallista, lamppuskakaan ei suju iskältä ilman kommelluksia. Iskä näkee piilostaan, kuinka leipomon takaovella on hämäräperäinen hiippari. Onneksi iskällä on kännykkä mukana ja kännykässä tietysti kamera. Iskä nappaa kuvan hiipparista ja  lähettää kuvan poliisille ja mitä sitten tapahtuukaan?

Pietu-kirjoja on hauska aikuisenkin lukea, ne ovat huumoria pullollaan. Tekstiä kirjoissa on tosi vähän. Näiden ääneenlukemiseen ei mene montaakaan minuuttia!  Luulen, että aikuislukijat hieman karsastavat karikatyyrisiä hahmoja, mutta aivan turhaan.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti