keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Olga, missä olet?

Olgaa ei näy kirjan kannessa vai onko hän sittenkin piilossa hattaran takana?
Inka Nousiainen on tehnyt upean "elämäntaito-oppaan" lapsille! Kirjan nimi on Olematon Olga ja sen on kuvittanut Satu Kettunen ja kustantanut Otava 2018. Kirjassa etsitään Olgaa, joka on ilmeisen ujo ja arka ja mielellään  piiloutuu. Kirjan kertoja puhuttelee lukijaa suoraan: "Hei sinä siellä. Minulla on sinulle tärkeää asiaa. Haluan esitellä sinulle Olgan, luulen, että pitäisit hänestä." Kirjan kuvista voi etsiä Olgaa, ehkä hän on jossain ihmisvilinässä tai sitten hän on juuri mennyt johonkin. Kirja opettaa meille hauskasti tärkeän asian: olemme kaikki ainutkertaisia ..."Olga ei ole kuka tahansa, aivan kuten sinäkään et ole". Kaikki me muistamme erilaisia asioita, kaikilla on omanlaiset sormenjäljet ja jokaisella on omat erityistaidot, kuten Olgalla: hän osaa käyttäytyä kivasti toisia kohtaan. Meille ihmisille on tärkeä olla toiselle ihmiselle näkyvä, siispä olisi hienoa, jos osaisimme nähdä ne ujot ja hiljaiset, etteivät he tuntisi oloaan näkymättömiksi. Joskus käy niin, että jotkut ihmiset unohtuvat ja joskus jopa  niin, että "ohitamme" jonkun ihmisen. Olisi kyllä aika kamalaa olla se, joka unohtuu tai jota ei nähdä.
”Lupaathan että katselet ja kuuntelet tarkemmin kuin minä, ja kun näet Olgan, voit vaikka hymyillä hänelle. Silloin hän ei luule olevansa olematon.”

Tätä kirjaa suosittelen kaikille ihmisille. Lapsille tämän kirjan avulla voi vaivihkaa opettaa empaattisuutta, mutta myös itsensä hyväksymistä.Ihmisillä on jokaisella erilainen pää. mutta pääasia on, että "ylipäätään on pää"
Olga saattoi seistä takanasi liukuportaissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti